Prima pagina

Este cunoscut faptul ca fenomenul Moto castiga teren pe zi ce trece. Il numim fenomen Moto deoarece mersul pe motocicleta nu se rezuma doar la transportul persoanelor pe 2 roti ci si la crearea unor grupuri care au la baza un interes comun – pasiunea pentru motociclete. Este foarte cunoscut faptul ca aceste grupuri tind sa se intalneasca si sa practice activitati impreuna. Totodata grupurile Moto sunt considerate mult mai stranse din punct de vedere emotional.

Un detaliu deloc de neglijat este faptul ca grupurile moto tind sa repete periodic acest tip de intalniri. Odata ce un eveniment a fost de succes, se va putea realiza din nou, cu destul de multa usurinta.

Din grupurile Moto fac parte persoane cu varste pana la 60 de ani. Mai mult, odata ce devii simpatizantul unui grup Moto ii vei ramane fidel pentru o perioada lunga de timp
Acest comportament social pe marginea activitatii de motociclism, are radacini si istorie foarte lunga si este intr-o continua expansiune.

Si la noi, in Romania fenomenul Moto este in continua crestere. Numarul celor care folosesc motocicleta pentru deplasari de placere este tot mai mare. Acest lucru se datoreaza pe de o parte traficului in crestere, dar in cea mai mare parte modalitatii usoare de a petrece timpul liber. Motociclismul imbina calatoriile cu adrenalina.
O fraza foarte des intalnita printre motociclisti este ‘Din masina esti un spectator al naturii, de pe motocicleta faci parte din ea!’.

Intalnim la aceste evenimente Moto si demonstratii de cascadorii, atat pe motociclete cat si din zona auto.
Bineinteles ca nu sunt uitati nici cei care nu sunt inca motociclisti. Exista peste tot standuri si chiar o mica pista unde cei ce sunt curiosi poate sa se urce pe o motocicleta sub supravegherea unor instructorii afiliati scolilor de soferi.